The Bux


Sedentarismul

Sedentarismul-este termenul medical folosit pentru cei ce nu fac nici un efort(nu au nici o activitate fizică),cei care stau toată ziua în faţa calculatorului,a televizorului sau dacă nu,toată ziua stau în pat fie că dorm fie că nu,sedentarismul este numit şi "boala omului modern".Din câte am fost informat lipsa exerciţiilor fizice determină atrofierea muşchilor, scurtarea si slăbirea acestora cu cresterea succeptibilitaţii la leziuni. In plus exerciţiile fizice regulate sunt asociate cu funcţionarea sistemului imun, astfel o reducere a exerciţiilor fizice este in general acompaniata de slabirea sistemului imunitar.Aproximativ 2 milioane de decese pe an sunt atribuite inactivitaţii fizice, determinind OMS(Organizaţia Mondială a Sănătăţii) să emită o avertizare asupra sedentarismului. Acesta este considerat a fi printre primele 10 cauze de deces din lume. După studiile OMS 60% dintre persoanele din lume duc o viata sedentară.
Ce putem face pentru a nu fi "loviţi" de această boală:
În primul rând să ne mişcăm fundurile de pe scaunele pe care stăm toată ziua,să mergem o jumătate de oră pe afară oriunde,fie că mergi într-un să iei puţin aer(bineînţeles ,într-o zonă mai puţin poluată),fie să faci jogging,înot,gimnastică sau mergi la o sală de fitness.
O altă idee pe care ar trebui să o pună toată lumea în practică ar fi următoare,în fiecare dimineaţă  înainte să mergi la şcoală,servici ,să te trezeşti mai repede cu douăzeci de minute pentru a-ţi putea face gimnastica matinală.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pastrati un limbaj civilizat!